Jeg er for længe siden blevet spurgt om jeg ville bage pistaciestænger – det har jeg prøvet her 🙂
Jeg har bagt to lidt forskellige stænger. De er begge med pistaciemasse, men i den ene er der også vaniljecreme og i den anden er der remonce. Begge dele smager rigtig godt, men man kan selvfølgelig også nøjes med ren pistaciemasse. Jeg kan bare godt lide, at de er lidt mere snaskede.
Så har jeg også foldet dem lidt forskelligt. Den ene er flettet og den anden er klippet. For fremtiden vil jeg flette, hvis jeg skal bage stænger. Når jeg bruger klippe-metoden, er stængerne altid vildt flotte, når de er hævet. Men når de så kommer ud af ovnen, har de åbnet sig meget og en del af fyldet flyder ud. Når jeg fletter, holder formen sig fint og fyldet bliver hvor det er.
Kagerne er helt sikkert bedst nybagte og lune. De kan fryses og så lunes lige inden de skal serveres.
Næste gang vil jeg bage stænger med ren marcipanmasse og remonce med kanel. Det tror jeg også vil være rigtig lækkert 🙂
Se opskrift her:Pistaciestænger