Jeg kan rigtig godt lide kanelsnegle – altså jeg kan virkelig godt lide dem 🙂
Huset dufter fuldstændig fantastisk af kanel og smør og det er bare så dejligt og hyggeligt at servere de nybagte, bløde, svampede og snaskede kager en kold efterårsdag, når man sidder i sin varme stue med levende lys eller ild i brændeovnen.
Kanelsnegle med eller uden glasur, kanelstænger og kanelsnurre er jo egentlig nogenlunde det samme, bare med forskelligt udseende.
Jeg har længe tænkt, at jeg ville lave kanelsnurre, men jeg har ærligt talt tænkt, at det har set rigtig svært ud at lave dem. Og derfor har jeg udskudt det indtil nu. Dejen og remoncen er som det plejer, når jeg laver kanelsnegle, så den del var jo nemt nok. Samling af dejen og udskæringen af dejen, var der heller ingen problemer med. Og selvom der lige skulle nogle forsøg til, blev resultatet faktisk rigtig godt.
Jeg skal helt sikkert lave dem igen, for de smager fantastisk og så er de også rigtig gode, hvis der kommer gæster forbi til en kop kaffe. Jeg lavede dobbeltportion og lagde de fleste i fryseren. Så skal se bare tø op og så lunes i ovnen eller microovnen- så er de fuldstændig som nybagte.
I mine kanelsnurre er der almindeligt remonce, men du kan også lave fyld med chokolade, marcipan, rabarber, æbler osv. Søg på nettet – der er virkelig mange forslag. Der er også videoer af hvordan man snor dem og det hjælper faktisk lidt, for det kan godt være lidt svært, at beskrive hvordan det skal gøres.
Jeg synes bestemt, at du skal prøve, at bage kanelsnurre – og hvis du synes det ser for svært eller tidskrævende ud, laver du dem bare som kanelsnegle istedet 🙂